onsdag 20. april 2016

Miniempanadas med kylling

Sponsa innlegg
Når ein er i full jobb, er mykje åleine med 2 ungar, og samstundes skal lage klart til
stor familiefeiring, må ein vere tidleg ute.
Fryseboksen er min beste ven!
Me skal ha selskap neste helg, og i dag har eg fått 60 miniempanadas i frysen.
 
 
Deig:
300 gr Fibra Finmalt fullkornskveitemjøl frå Møllerens
200gr Finmalt sammalt Rug frå Møllerens
400gr kveitemjøl
1 ss salt
2 ss sukker
ca 2 dl nøytral olje
50 gr gjær
4-5 dl lunka vatn

Bland dei tørre ingrediensane før du har i dei våte.
Deigen skal vere litt blaut, men fast nok til at du kan elte den.
Elt deigen godt, gjerne for hand.
Ha litt olje på hendene når du eltar, så set ikkje deigen seg fast.

La deigen heve ein liten time.

Fyll:
3-4 kyllingfileter
Fajitas krydderblanding
1,5 dl fløyte
Riven ost

Egg til pensling.

Skjær kyllingen i småbiter.
Steik kyllingen før du har på krydderblandinga.
Ha på fløyte, og la det koke litt inn.

Kjevle ut deigen, og bruk anten ein utstikker til å skjære ut rundingar, eller skjær rundt eit lite asjett.
Legg fyll på halve rundingen, og strø ost over.
Brett deigen over og klem godt saman langs kanten.


Pensle med egg før du steiker i ovnen på 220gr i ca. 15 min.

Deilig som helgemiddag, supre å ha i frysen, og perfekt å servere i bursdagsselskap. :)
 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Eg vert veldig glad for ein kommentar! :o)